Politic

Vor face sau nu coaliție după scrutinul parlamentar? Ce spun Maia Sandu și Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, se arată sceptic că, după scrutinul din 2018, un singur partid ar putea obține majoritate parlamentară. Democratul spune că partidele vor trebui să se așeze la o masă și să negocieze o nouă guvernare, inclusiv cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Lidera PAS, Maia Sandu afirmă însă că formațiunea sa nu va face coaliție cu PDM.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri dintre cei doi politicieni de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Potrivit lui Andrian Candu, de când există, PDM nu a făcut coaliție cu niciun partid de stânga, ci doar cu partidele de dreapta.

„În situația în care vom reuși să livrăm foarte multe rezultate pentru țară, o să vedeți care va fi situația în noiembrie 2018. Alegerile prezidențiale sunt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puțină înțelepciune, încât să nu ardă toate podurile de comunicare”, a menționat președintele Parlamentului, notează IPN.

Maia Sandu spune însă că PAS nu va face coaliție cu PDM nici până la alegerile parlamentare din 2018, nici după alegeri.

„Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene. Nu o să fac o alianță cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentați pentru că sunteți un pericol împotriva integrării europene a Republicii Moldova”, a replicat Maia Sandu.


Vizualizări: