Reportaje TV

(VIDEO) Standarde europene la Policlinica MAI

Angajații MAI vor fi mai sănătoși. Cel puțin, așa crede ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care a participat, astăzi, la ceremonia de inaugurare a Policlinicii ministerului. La 43 de ani de la conctrucție, instituția a fost, în sfârșit, renovată. Pe lângă reparația capitală, medicii și pacienții vor putea beneficia și de aparate medicale de ultima generație.

Construită încă în anii ’70 ai secolului trecut, instituția nu a fost reparată temeinic niciodată. Așa că, de acum încolo, de la mobilier vechi, sistem de încălzire deteriorat și aparate medicale de epocă, se trece la condiții moderne de profilaxie și tratament.

„Speranța de viață a unui polițist este de 59 de ani, lucru care ne deranjează foarte mult. Peste drum, este un spital al MAI și renovarea acestei policlinici are menirea ca oamenii să vină să-și verifice sănătatea și, cu orice preț, să nu piermitem ca ei să treacă la spital. Dacă în 1990, aici se deserveau 9000 de angajați, astăzi aici se deservesc 21654”, a declarat într-un discurs ținut cu această ocazie ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Una dintre realizările importante ale instituției este cabinetul de reabilitare medicală și medicină fizică. Acesta a fost dotat cu utilaj medical procurat cu suportul financiar al Ambasadei Chinei la Chișinău. Așa cum scrie buchea legii, conducerea intituției a primit un certificat din partea Consiliul Național de Evaluare și Acreditare, pentru o perioadă de 5 ani.

„Eu vă mulțumesc din suflet pentru tot sprijinul și suportul Dvs. Am dori ca să acordăm asistență medicală pe scară largă colaboratorilor MAI și să putem garanta servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, a promis la rândul său, șefa Policlinicii, Diana Bulat.

Lucrările de renovare a Policlinicii MAI au avut loc în perioada 2016-2017, iar realizarea lor a fost posibilă cu suportul Ministerului de Interne și a partenerilor săi.

Autor: Mihaela Tarlapan


Vizualizări: