Social

(video) Mai avea doar 500 de metri până la pistă. Noi detalii în cazul tragediei din Oceanul Atlantic

Avionului prăbușit în Coasta de Fildeș îi rămăsese doar 500 de metri până la pistă. Aeronava era într-o stare bună, iar piloții aveau o experiență impunătoare. Informațiile au fost prezentate în cadrul celulei de criză convocată, astăzi, de către premierul Pavel Filip. 

Potrivit responsabililor, aparatul de zbor trecuse ultima verificare în acest an. 

„Din informațiile pe care le dețin înțeleg că aeronava executa un zbor pentru a prelua încărcături, conform înțelegerii cu armata franceză. Aeronava se afla în procedură de aterizare pe aeroportul din Abijan. Acesteia nu i-a ajuns până la pista de aterizare doar 500 de metri. Accidentul aviatic s-a produs în condiții meteo nefavorabile. în acel moment se producea o furtună violentă cu descărcări electrice.  Aeronava era într-o stare bună, ultima dată a fost verificată în 2017”, a declarat Pavel Filip.

Comandantul aeronavei avea o experienţa de zbor de 23 666 ore, iar pe nava care s-a prăbuşit avea zburate peste 13 mii de ore.

„Piloții care navigau aveau o experiență impunătoare, peste 20.000 de ore de zbor”, a adăugat Pavel Filip.

Comandantul aeronavei avea o experienţa de zbor de 23 666 de ore, iar inginerul care era la bord avea în total 9200 de ore, dintre care, 200 de ore erau pe nava respectivă”, a subliniat reprezentantul Autorității Aeronautice din Moldova.

De menționat este că aparatul de zbor a fost reparat capital în 2005, la Kiev.

Ministrul de Externe, Andrei Galbur, a subliniat că cei doi moldoveni care au supraviețuit au fost duși la un spital militar francez, iar viețile lor sunt în afara oricărui pericol.

Pavel Filip a cerut să se asigure repatrierea corpurilor moldovenilor decedați.

Aminti că patru cetăţeni ai Republicii Moldova au murit, iar doi au fost răniţi, după ce un avion cargo s-a prăbuşit, sâmbătă dimineața în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, în Coasta de Fildeş. 

Avionul ar fi decolat în condiţii meteo nefavorabile, iar presa locală vorbeşte chiar de o decolare pe timp de furtună. La bord se afla un echipaj din 10 persoane, dintre care şase cetăţeni ai Republicii Moldova şi patru francezi.

Cele mai grave accidente aviatice cu implicarea unor companii din Moldova


Vizualizări: