Politic Social

VIDEO: „Mafia imobiliară”, din nou în atac. Bătaie ca în anii ’90 cu implicarea consilierilor socialiști, la cinematograful Gaudeamus

Lucrările de demolare a clădirii fostului cinematograf „Gaudeamus” au fost sistate. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de către viceprimarul Nistor Grozavu.

Alexandr Odinţov, consilierul municipal din PSRM a demonstrat încă odată care este metoda socialiștilor de comunicare și anume forța fizică. Acesta a venit astăzi la cinematograful Gaudeamus din capitală și a dat frâu liber cuvintelor murdare și mâinelor, așa cum obișnuiesc majoritatea socialiștilor s-o facă. Chiar dacă, fiind consilier în primăria Chișinău, Odințov are împuterniciri de a aduce argumente juridic legalizate în cazul demolării cinematografului, socialistul oricum a recurs la metoda lor preferată, bătaia.  

IMAGINI VIDEO CU VIOLENȚELE PROVOCATE DE CĂTRE CONSILIERUL SOCIALIST, ALEXANDR ODINȚOV:

Acuzații dure la adresa unor consilieri municipali și deputați din Partidul Socialiștilor au mai fost aduse de nenumărate ori, pentru mai multe ilegalități puse la cale de aceștia. 

Recent, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la fel și colegii săi de partid, consilierii municipali socialiști au fost învinuiți de estorcare de apartamente și atacuri raider!

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti “Salvgardare”Maia, Maia Laguta a făcut public o investigație proprie precum că compania de construcții, „Reconscivil,” sub protecția președintelui țării, Igor Dodon, construiește ilegal blocuri locative pe strada Alba Iulia, din sectorul Buiucani al capitalei.

Activista, Maia Laguta a fost invitata unei emisiuni la postul de televiziune Impact TV, unde a făcut aceste declarații, aducând probe și învinuiri mafiei socialiste și președintelui pro-rus, Igor Dodon.

Anterior portalul IMPACTTV.MD a scris despre faptul că Ion Ceban, precum și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la fel și colegii săi de partid, consilierii municipali socialiști, sunt învinuiți de estorcare de apartamente și atacuri raider.

Nu este prima dată când consilierii și deputații PSRM sunt implicați în acțiuni dubioase. Partidul socialist în frunte cu Igor Dodon „luptă” cu construcții ilegale, pe când, în realitate ei sunt cei care le protejează activitatea.

Toată „lupta” lor cu construcțiile ilegale era defapt o banală împărțire a sferelor de influență și de nimicire a concurenței.

Anul trecut consilierii municipali Ion Ștefăniță și Feodor Ghelici, i-au învinuit pe socialiști, precum că aceștia estorchează apartamente de la firmele de construcții, cu acte în regulă.

În învinuirile aduse consilierilor socialiști, Ștefăniță s-a referit la construcția din str. Milescu Spătaru 23, unde investitorul deține toate actele în regulă, dar consilieri municipali și deputați socialiști se opun ridicării unui bloc de locuit.

În opinia sa, în Chișinău ar funcționa o schemă cu implicarea socialiștilor ce vizează construcțiile ilegale. Ștefăniță consideră că locatarii care protestează împotriva construcției de pe M. Spătaru 23, sunt victime ale unei scheme bine regizate, de tip raider, unde fiecare are rolul său.

Cu puțin timp în urmă, și Ion Ceban a fost învinuit că ar fi construit o casă cu 10 etaje pe teritoriul muzeului Zikin din sectorul Râșcani al capitalei.

Casa despre care se vorbește ar fi în ograda monumentului de arhitectură de valoare locală, inclus în Registrul de monumente de istorie şi cultură a municipiului Chişinău. Mai multe detalii despre aceasta găsiți aici Impacttv.md.

Amintim că, pe 21 noiembrie anul trecut, activistul Fiodor Ghelici a făcut publică o schemă de șantaj pusă la cale de unii reprezentanți ai PSRM, în frunte cu Ion Ceban.

Potrivit lui Ghelici, reprezentanții PSRM ar fi șantajat conducerea unei companii de construcție din capitală. Mai exact, socialiștii ar fi cerut bani și câteva apartamente de la directorul companiei, care ridică un bloc de locuințe pe strada Milescu Spătaru din sectorul Ciocana. Socialiștii le-ar fi imputat acestora că au comis încălcări, iar în schimbul banilor, aceștia promiteau să nu le blocheze activitatea.

<