Externe

(video) Istoria timpurie a umanităţii ar putea fi rescrisă. Ce au descoperit arhiologii

Istoria timpurie a umanităţii ar putea fi rescrisă, după o descoperire de senzaţie produsă într-un sit arheologic din Germania. Motivul – o pereche de dinţi vechi de 9,7 milioane de ani. Rămăşiţele dentare amintesc de cele ale scheletului Lucy, găsit în Etiopia şi considerat până acum cea mai veche fosilă umană.

Doi dinţi, un canin şi un molar superior, cu un apect caramelizat, aceasta este descoperirea care dă acum bătăi de cap oamenilor de ştiinţă. Arheologii germani cred că originea umanităţii trebuie rediscutată dar opinia nu este susţinută deocamdată de întreaga comunitate a paleontologilor.

Rămășițele dentare umane au fost escavate dintr-o veche albie a râului Rin, în apropierea orașului Eppelsheim, amintesc de cele ale scheletului „Lucy”, dar aparţin cu siguranţă unei alte specii de umanoizi.

Noua descoperire pune sub semnul întrebării vechea teorie a răspândirii omului din Africa, aşa cum se credea până acum. Situl archeologic de la Epelssheim este deja celebru. O serie de fosile umaniode au fost descoperite aici în secolul 19, dar s-au păstrat doar descrieri ale acetora, scheletele fiind distruse în timpul celui de al 2-lea război mondial.


Vizualizări: