Economie

(VIDEO) Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi gata în 2018

Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi dat în exploatare până la sfârşitul anului 2018. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei al României, Gheorghe Şimon, la o întrevedere, la Bucureşti, cu omologul său moldovean, Octavian Calmîc.

Oficialul român a menţionat că SA „Transgaz” îşi va deschide, în viitorul apropiat, o reprezentanţă în Republica Moldova, pentru a reuşi mai uşor să definitiveze toate demersurile de finalizare a gazoductului. Totodată, cei doi miniştri au convenit asupra semnării unei solicitari comune către structurile europene, pentru extinderea finanţării cu 10 milioane de euro pentru finisarea lucrărilor.

Părţile au mai convenit asupra unui demers comun privind proiectul interconexiunii reţelelor electrice dintre Romania și Republica Moldova, investiţia iniţială fiind estimată la circa 300 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro sunt sub forma de grant din partea UE.

Gheorghe Şimon a accentuat că România va asigura tot sprijinul şi experianţa sa din drumul spre o Europa Unită, acordând Republicii Moldova toată expertiza şi susţinerea necesară.


Vizualizări: