Politic Social

VIDEO / Estorcare de 75000 € și „raket-ul” lui Ion Ceban la un șantier de construcții de la Ciocana

În Moldova raket-ul masiv din anii ‘90 a dispărut, nu şi mafia. Diverse grupări îşi fac și acum treaba. Este vizibilă o îmbunătăţire a nivelului de trai a cetăţenilor după anii ‘90, dar aceasta „nu are nimic de-a face cu conducătorii politici de la Chişinău”. De exemplu estorcarea de bani de la companiile de construcții din Chișinău, este la ordinea zilei și după cum nu este deja un secret pentru nimeni, în fruntea acestor fărădelegi stă nimeni altul decât socialistul, Ion Ceban, fiind ajutat de mâna sa dreaptă în aceste acțiuni, Alexandr Odințov.

Recent, repezentantul unei companii de construcții, Marcel Darie, într-o conferință de presă a prezentat mai multe probe care demonstrează fărădelegile lui Ceban.

Acesta a menționat că consilierii socialiști din Primăria Chișinău, în frunte cu candidatul la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, intimidează antreprenorii care construiec legal în Chișinău. Marcel Darie îl învinuiește pe Ceban de ESTORCARE DE BANI DE LA COMPANIILE DE CONSTRUCȚII.

Marcel Darie a povestit cu lux de amănunte cum Ceban, prin intermediul consilierului din CMC, Alexandr Odințov, a cerut de la compania de construcții pe care o reprezenta Marcel Darie, trei apartamente, în sumă de 75 de mii de euro, în schimbul protecției lor pe toată perioada lucrărilor de construcție. Asta chiar dacă toate actele companiei erau în ordine.

„În 2016 l-am sunat pe Ceban pentru ai prezenta toate actele ca să nu creadă ca există vreun interes sau ilegalitate. Ne-am întâlnit, după care Ceban mi-a zis sa discut cu Odințov, care este mâna dreaptă a lui Ceban în tot ceea ce ține de companiile de construcții,” a menționat Marcel Darie în cadrul unei conferințe de presă.

Marcel Darie susține că în cazul companiei de construcție pe care o reprezintă, chiar dacă totul era în ordine, Odințov ia cerut trei apartamente din blocul care urma să se construiască.

„Toate actele erau în regulă, nu bani, dar trei apartamente din blocul respectiv, în valoare de 75.000 de euro, taxa de protecție, mi-a cerut-o Alexandru Odințov. Evident că eu am refuzat categoric, nu am avut nici un motiv să mergem la întâmpinare. Absolut toți antreprenorii le plătesc, cedează pentru că au imagine, au bussines, nu se pot opri și toți plătesc,” a mai declarat Darie.

Anterior portalul IMPACTTV.MD a scris despre faptul că Ion Ceban, precum și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la fel și colegii săi de partid, consilierii municipali socialiști, sunt învinuiți de estorcare de apartamente și atacuri raider.

Nu este prima dată când consilierii și deputații PSRM sunt implicați în acțiuni dubioase. Partidul socialist în frunte cu Igor Dodon „luptă” cu construcții ilegale, pe când, în realitate ei sunt cei care le protejează activitatea.

Toată „lupta” lor cu construcțiile ilegale era defapt o banală împărțire a sferelor de influență și de nimicire a concurenței.

Anul trecut și consilierii municipali Ion Ștefăniță și Feodor Ghelici, i-au învinuit pe socialiști, precum că aceștia estorchează apartamente de la firmele de construcții, cu acte în regulă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Darie a adus învinuiri însoțite de probe sub formă de ordonanțe de pornire a proceselor penale unde Ceban și socialiștii sunt bănuiți de de deteriorare de bunuri care se pedepsește cu muncă în folosul societății de până la 240 de ore și amendă penală, precum și huliganism agravant care se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani.

Marcel Darie a venit cu un mesaj către Ion Ceban, din partea tuturor reprezentanților unei companii de construcții din Chișinău. Acesta susține că au colectat câte un dolar de la fiecare muncitor care la rândul lor au avut de suferit de pe urma „BANDEI RESPRECTIVE” și ia adus lui Ceban, dacă acesta nu se mai satură de bani, potrivit lui Marcel Darie. „Așa ca la sfârșit de campanie, simbolic. Să te saturi potlogarule de dânșii,” a conchis Darie.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări mai jos.


Vizualizări: