Politic

(video) Dodon a respins candidatura lui Sturza pentru șefia Ministerului Apărării. Pe cine propune șeful statului

Igor Dodon a respins candidatul majorității parlamentare pentru funcția de ministru al Apărării. O scrisoare în acest sens a fost semnată de șeful statului și remisă premierului. Igor Dodon spune că nu-l poate accepta pe Eugen Sturza pentru acest fotoliu, din deoarece acesta ar fi incompentent și ar avea un trecut dubios. 

„Înaintarea unei persoane neprofesioniste, asupra cariera planează suspiciuni în ceea ce ţine de salarizarea din surse externe, nu poate fi acceptată. Este un pas de lichidare a ministerului. Vă bateţi joc de ofiţeri! Nu am experienţă, dar sunt oameni cu experienţă. Am semnat că refuz candidatura dlui Sturza”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, Dodon și-a anunțat propriul candidat pentru acest fotoliu. Este vorba despre Victor Gaiciuc – fost şef al Marelui Stat Major şi ex-ambasador al Moldovei la NATO.

„Am semnat o scrisoare, prin care recomand un profesionist. Am propus candidatura lui Victor Gaiciuc – este un profesionist”, a adăugat Igor Dodon.

De menționat este că Victor Gaiciuc a mai deţinut funcţia de ministru al Apărării în perioada 2001-2004, în Guvernul Tarlev. Anterior, presa a scris că Victor Gaiciuc ar fi tatăl finului lui Igor Dodon şi prieten al vicepremierului rus, Dmitri Rogozin.

Amintim că, marți, 12 septembrie, Vlad Plahotniuc a anunțat că vicepreședintele PPEM, Eugen Sturza, este candidatul guvernării la funcția de ministru al Apărării.


Vizualizări: