Social

VIDEO: Contrabandă cu produse farmaceutice în Moldova: Suspecții, reținuți

Timp de trei ani un grup de persoane se ocupa cu contrabandă specializată în produse farmaceutice cu substanța „Botulinum A toxin” și „Acidum Hyaluronicum”.

Suspecții, în perioada anilor 2015-2018,  urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, au elaborat un plan infracțional,  potrivit căruia,  treceau ilegal, prin contrabandă,  peste frontiera vamală a Republicii Moldova, produse farmaceutice care conțin substanța activă toxina botulinică și acid hyaluronic. Pe teritoriul Republicii Moldova produsele erau  comercializate persoanelor ce practică activitate de cosmetologie.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor de investigație,   a  fost stabilit organizatorul  schemei de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, o persoană de 38 ani. Aceasta  folosea așa numiții ,,Curieri” din or. Tiraspol cât și din mun. Chișinău pentru transportarea ilegală a bunurilor peste  frontiera vamală a Republicii Moldova.

Recent, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat  percheziții la persoanele implicate în schemă, inclusiv la clinicile și cabinetele cosmetologice precum și la domiciliile persoanelor care injectează soluțiile menționate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate produse cosmetologice injectabile care conțin substanța activă de toxina botulinică și acid hyaluronic, caiete de evidență a activităților ilegale și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru contrabandă, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
martie 2019
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Publicitate ImpactTV.md, banner