Social

(video) Cine sunt cei șapte membri ai grupării care pregătea asasinarea lui Vladi Plahotniuc

Procurorii au încheiat urmărirea penală în cazul tentativei de asasinare a liderului PD, Vlad Plahotniuc. Șapte persoane sunt acuzate pentru pregătirea omorului, dar şi pentru trecerea ilegală a frontierei şi deţinere ilegală de armament.

Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au prezentat în cadrul unei conferințe de presă și schemele în baza cărora au acționat cei șapte.

Amintim că alarma privind pregătirea unui asasinat a fost data de autorităţile din Kiev, însă la acel moment nu era cunoscut numele ţintei şi nici numele celui care a comandat şi plătit acţiunea. În cadrul măsurilor operativ-informative întreprinse, s-a stabilit că grupul criminal a fost organizat şi coordonat de Grigore Caramalac în scopul asasinării lui Vlad Plahotniuc.

Killerii au introdus în Republica Moldova pistoale cu amortizor, echipamente de camuflaj şi automobile pentru fugă.  Procurorii au anunţat că Grigore Caramalac a fost dat în urmărire internaţională şi va fi cerută extrădarea sa.


Vizualizări: