Politic

VIDEO: Călin VIERU a caracterizat tăios principalii actori politici din Republica Moldova

Astăzi, Călin VIERU, candidat independent care concurează pentru Circumscripția uninominală 33, ce reprezintă locuitorii din Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni a susținut o sesiune LIVE în care a răspuns întrebărilor primite de la electorat.
În completarea temelor legate de programul său electoral pro-european și unionist, domnul Călin VIERU a făcut o caracteristică succintă a opțiunilor pe care le au alegătorii chemați la urne.
În privința relației cu Federația Rusă, domnul Călin VIERU consideră că acest stat dorește ”să transforme Republica Moldova într-o Transnistrie în care să apese toate butoanele așa cum vor ei”, iar respectul pe care Kremlinul îl are față de Republica Moldova este cel pe care media din Rusia îl arată față de președintele Igor DODON. Domnul DODON este ținta ironiilor r usești nu ca persoană, ci ca reprezentant al cetățenilor acestui stat.
Domnul VIERU a mai atras atenția asupra pericolului continuării deținerii puterii de facto în stat de către oligarhi chiar și în cazul în care vor câștiga alegerile candidații care se declară împotriva lui Vladimir PLAHOTNIUC.
”Domnul Andrei NĂSTASE credeți că nu se visează oligarh? Domnul DODON este un un oligarh în așteptare, în devenire. (…)Are mulți susținători, cei ai partidului socialiștilor, nostalgici după vremurile sovietice, spălați pe creier peste doua sute de ani în limba rusă. (…)”.
Renato USATÎI are ”(…) se vede oligarh, are o fire de jucător, iar partidul lui este o comuniune tribală, fără să aibă o strategie de viitor. Renato USATÎI nu este Napoleon, deși și-ar dori asta.”
Domnul ȘOR este ”(…) Marele Gatsby, un spărgător în retragere, căruia i-au crescut peste noapte aripile. Și-a clădit averea pe spatele nostru și tot noi închidem aceste găuri. Un individ de plastilină care rostește cuvinte scrise de un stăpân pe care nu îl cunoaștem.”

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner