Social

(video) Ca în anii ’90. Afacerea murdară pusă pe roate de unii consilieri și deputați socialiști

Acuzații dure la adresa unor consilieri municipali și deputați din Partidul Socialiștilor. Activistul Fiodor Ghelici spun că unii reprezentanți ai PSRM, în frunte cu Ion Ceban, nu fac decât să-l discrediteze pe actualul șef al statului, iar drept exemplu ar fi și mai multe ilegalități puse la cale de aceștia. 

În cadrul unei conferințe de presă, Ghelici a ținut să detalieze una din ilegalitățile așa-zisului grup condus de Ion Ceban.

Dacă vă amintiți, în primăvară, mai exact în luna mai, un grup de consilieri și deputați socialiști mergeau la un șantier de pe strasa Milescu Spătaru nr.27 unde protestau. De fiecare dată încercau să încingă spiritele, rupeau gardul șantierului, provocând situații de violență. Protestele erau însoțite și de așa-zișii locatari din apropiere. Dar eu am documente care confirmă că toată această zarvă era artificială”, spune Fiodor Ghelici.

Potrivit lui Ghelici, schema de șantaj este simplă. Socialiștii mergeau la conducerea companiei de construcții și îi propuneau un târg – procent din vânzări și două apartamente, dacă nu voiau să le fie blocate lucrările.

„Reprezentanții PSRM le spuneau clar reprezentanților companiei de construcții: dacă vrei să te lăsăm în pace, te împarți, dacă nu… Repet, sunt documente care confirmă. Iată, în această mapă sunt cele 106 semnături ale tuturor locatarilor care și-au dat acordul privind această construcție…”, adaugă Ghelici.

Și pentru că era președintele Comisiei pentru control public a președintelui, Ghelici a mers l-a șeful statului și i-a prezentat toată situația.

„După ce i-am prezentat președintelui informația, protestele au încetat. În PSRM sunt multe persoane care vor să-l discrediteze pe Igor Dodon. Printre aceștia și Ion Ceban”, adaugă Ghelici.

Ghelici spune că socialiștii care au pus la cale această schemă sunt vizați în mai multe dosare instrumentate de Procuratură. Reprezentanții instituției nu au comentat declarațiile lui Fiodor Ghelici.

De precizat este că Igor Dodon și Ion Ceban nu au comentat acuzațiile lui Fiodor Ghelici.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner