Social

(video) Bolnav dus cu căruța la spital. De ce se tem rudele să cheme ambulanța

A man drives his horse-buggy on February 2, 2009 through a snow-covered field in minus 21 celcius degree weather 45 kms north of Minsk near the village of Prilepy. The temperature in Minsk is expected to remain well below zero for a few days. AFP PHOTO / VIKTOR DRACHEV

Scene incredibile filmate într-o localitate din Dâmboviţa. Un bolnav este transportat la spital cu o căruţă, prin noroiul până la genunchi. E un chin prin care bărbatul trece săptămânal – suferă de o boală ce trebuie atent monitorizată.

Vasile Alecu are 81 de ani și trăiește în satul Valea, comuna Pietrari. Intervenţiile medicale de care are nevoie se pot face doar la spitalul din Voineşti. Până să ajungă, însă, la asfalt, trebuie să treacă prin noroaie de jumătate de metru. Rudele spun că le este şi frică să cheme salvarea: e clar că ar rămâne împotmolită în nămolul ce trece de genunchi.

„Numai noroi şi bolovani şi apă, de nu poţi să ieşi cu piciorul, nu poţi să mergi, mai ales eu, că trebuie să ma ţină doi inşi. A dat boala peste mine”, spune Vasile Alecu.

Autorităţile locale susţin că au încercat zadarnic, de mai multe ori, să repare drumul. Tractoarele l-au distrus la loc în doar câteva luni.