Politic

(video) Băsescu: Ghinionul Moldovei este că are un mare partid antieuropean şi anti-NATO

Ghinionul Republicii Moldova este că are un mare partid antieuropean și anti-NATO, adică Partidul Socialiștilor. O spune fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Politicianul consideră că prin poziția luată, PSRM nu este decât „anti-cetăţenii Republicii Moldova”.

Totuși, această formațiunea va reuși să-i strângă pe cei nemulţumiţi şi va constitui o frână în evoluţia către vest a Republicii Moldova, spune președintele de onoare al PUN.

„Ghinionul Republicii Moldova este că are un partid mare antieuropean, anti-NATO. Aș spune, anti-cetățenii Republicii Moldova, pentru că după 60 de ani, timp în care Moldova a fost parte a Uniunii Societice, s-a văzut ce poate da acest sistem condus de la Moscova. Uitați-vă câtă sărăcie este dincolo de Moscova, care strălucește, dar și alte orașe importante. Uitați-vă ce rămâne în urma acestui mod de gestionare a acestei țări. Apariția acestui partid pro-Moscova (n.r. PSRM) îi va strânge pe cei nemulțumiți, ce vor constitui o frână în parcursul european”, a declarat Traian Băsescu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21.

Precizăm că fostul preşedinte al României se află în Republica Moldova pentru a da startul campaniei de promovare a valorilor şi principiilor pe care le împărtăşeşte noua sa familie politică – Partidul Unităţii Naţionale.

Astăzi, 7 octombrie, Traian Băsescu va discuta cu oamenii de la Soroca, iar duminică se va întâlni cu locuitorii raionului Ialoveni.

Amintim că, din vara acestui an, Traian Băsescu deține funcția de președinte de onoare al Partidul Unităţii Naţionale, formațiune ce îşi propune să reaprindă flacăra unionismului în Republica Moldova.


Vizualizări: