Social

VIDEO // Activistul Alexei Dimitrov, pedepsit pentru huliganism

Sursa foto: moldova24.net
Sursa foto: moldova24.net

Activistul civic Alexei Dimitrov a fost amendat de poliție cu 1000 de lei după ce a filmat conflictul avut cu avocata Ala Popa, în incinta oficiului central al Judecătoriei Chișinău.

Dimitrov a fost găsit vinovat de oamenii legii de huliganism nu prea grav.

Poliția a dat curs plângerii depuse de către Ala Popa pe numele lui Dimitrov precum că aceasta este cea care a fost agresată psihologic și moral la 11 decembrie 2018. Potrivit procesului-verbal întocmit de poliție, Alexei Dimitrov „a tulburat liniștea publică, încălcând normele morale manifestate prin purtare brutală, încălcând în mod grosolan drepturile și libertățile altor cetățeni”.

Totodată, oamenii legii au respins plângerea depusă de către activist pe numele avocatei Popa. Aceștia au argumentat că acțiunile avocatei „au fost legale, fiind o urmare a acțiunilor provocatoare și jignitoare” și că „nu au adus atingere drepturilor și libertăților cetățenești” ale lui Dimitrov.

Alexei Dimitrov s-a arătat indignat de decizia polițiștilor și spune că nu a fost citat pentru declarații, a primit procesul-verbal prin poștă. „Am fost sunat de cineva de la Comisia de Etică și Disciplină de la Uniunea Avocaților, care m-a anunțat că sunt vinovat și că am fost amendat cu 1000 de lei. Ulterior, am găsit procesul-verbal în cutia poștală. Este strigător la cer. Am fost lovit peste față și încă amendat. Unde este dreptatea? Nu îmi rămâne decât să plec și să uit pentru totdeauna de această țară”, a declarat activistul pentru anticorupție.md.

Amintim că incidentul a avut loc la începutul lunii decembrie 2018, în urma unei ședințe de judecată care a examinat plângerea lui Dimitrov împotriva deciziei poliției de a nu-i trage la răspundere pe patronii Restaurantului „Capitoles Park” din Parcul „Valea Trandafirilor”, mun. Chișinău, pentru gălăgia din nopțile de weekend.

În înregistrarea video făcută de Alexei Dimitrov se observă cum cei doi se acuză reciproc de agresiune fizică. Activistul civic Alexei Dimitrov susține că a fost agresat fizic de avocata Ala Popa pe holul oficiului Botanica al Judecătoriei Chișinău pentru că ar fi filmat-o cu telefonul mobil. La rândul său, apărătoarea se declară victimă, afirmând că a fost lovită peste față de către activist.

Incidentul s-a produs pe 11 decembrie. În urma scandalului de pe holul oficiului Botanica al Judecătoriei Chișinău, unde avocata Ala Popa susține că a fost lovită și insultată de activistul civic Alexei Dimitrov, aceasta a scris o plângere pe numele acestuia.

Ala Popa l-a acuzat pe Dimitrov de agresivitate și imixtiune în viața privată. „Eram antrenată într-o discuție privată, iar Dimitrov mă filma pe la spate, îmi filma actele personale. M-a numit urât, mi-a reproșat că apăr interesele Nadejdei Herța. Eu i-am spus să meargă să se spele, căci mirosea urât de la el. Am vrut doar să îi feresc telefonul, căci mi-l băga în ochi. Iar el m-a apucat de mână, m-a lovit peste față, mi-a împrăștiat actele, era foarte agresiv. Este inadmisibil ca un bărbat să lovească o femeie care este și avocată. Am depus plângere și am dat explicații la poliție”, ne-a declarat apărătoarea.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
august 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner