Social

VESTE BUNĂ: Locatarii blocului explodat pot reveni de astăzi acasă

Locatarii blocului afectat de explozie, din sectorul Râșcani al capitalei, pot reveni de astăzi acasă. 116 din cele 126 de apartamente pot fi locuite deja, iar în 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost cele mai afectate de deflagrație, au loc lucrări de finisare, care se vor încheia zilele viitoare.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează, într-un comunicat de presă, că se lucrează la un regulament care va prevedea expres utilizarea, alimentarea și importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Explozia s-a produs în seara zilei de 6 octombrie. Cinci oameni și-au pierdut viața, printre care și un copil de patru ani. Șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat anterior pentru IPN că deflagrația s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze de la aragaz. Se presupune că proprietarul apartamentului, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

Blocul nu era conectat la rețeaua cu gaze și aragazul era folosit neautorizat. Ca urmare a exploziei, municipalitatea a decis să ofere compensații locuitorilor municipiului Chișinău, ale căror apartamente sunt dotate doar cu plite electrice, astfel ca aceștia, în scopuri de economie, să nu fie tentați să utilizeze neautorizat aragaze. Compensația oferită este de 25% din factura pentru lumină.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner