Social

Vara în Europa: cele mai sigure 20 de locuri pentru călătorii și turism post-coronavirus

Majoritatea țărilor din Europa își relaxează restricțiile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, deschizând frontierele și creând noi modalități de a călători în siguranță. Vacanțele de vară în Europa devin o posibilitate realistă pentru mulți turiști.

Au apărut concepte creative precum „poduri aeriene”, „bule de călătorie” și „coridoare de vacanță” între țările care au ieșit oficial din criza coronavirusului (și nu necesită carantină pentru vizitatori). Guvernele, organismele internaționale și organizațiile de turism specializate propun inițiative și protocoale, mai întâi pentru a permite reluarea călătoriilor transfrontaliere de vacanță și apoi, în câteva săptămâni, a călătoriilor internaționale. Vacanțele de vară în Europa ar putea reveni luna viitoare prin „poduri aeriene”, relatează The Sun.

Pentru a ajuta călătorii care „după săptămâni de izolare vor să călătorească în Europa, dar nu știu unde și ce măsuri de siguranță se iau în unele țări și regiuni”, European Best Destinations Organization (EBD) a prezentat o listă cu 20 de destinații cel mai puțin afectate de Covid-19.

Înainte de a călători în oricare dintre locurile frumoase care au ajuns pe listă, EBD recomandă:

-Rămâneți vigilenți și nu uitați de distanțarea socială și purtarea măștii de protecție;

-Evitați călătoriile dacă sunteți bolnavi;

-Persoanele peste 70 de ani, persoanele supraponderale sau care au probleme respiratorii ar trebui să fie deosebit de atente;

Cele 20 de destinații sigure pentru călătorii sunt: Tbilisi (capitala Georgiei), Insula Corfu (Grecia), Cavtat (Croația), Insulele Azore (Portugalia), Preveza (Grecia), Regiunea Alentejo (Portugalia), Batumi (Georgia), Zagreb, Algarve (Portugalia), Sibiu, Kotor (Muntenegru), Rijeka (Croația), Viena, Comuna Bohinj (Slovenia), Malta, Gdańsk (Polonia), Vilnius (Lituania), Riga (Letonia), Wild Taiga (Finlanda).

Sursa: tabuhighlife.ro


Vizualizări: