Politic

Usatîi îndeamnă toate forțele politice să BOICOTEZE alegerile parlamentare

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, consideră că decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a refuzat în mod repetat să înregistreze grupul de inițiativă privind desfășurarea referendumului pentru „anularea sistemului mixt Plahotniuc-Dodon”, ar fi ilegală.

Astfel, acesta îndeamnă toate forțele politice să boicoteze alegerile parlamentare din toamnă, scrie Ziarul Național.

„Tuturor cetățenilor R. Moldova, pentru a câta oară, li s-a arătat locul. CEC a respins repetat desfășurarea unui referendum împotriva sistemului mixt al lui Plahotniuc – Dodon. Cu un asemenea CEC, cu un așa sistem antidemocratic, este evident că opoziția reală trebuie să-și promoveze propria agendă și să nu urmeze cursul regimului”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, Usatîi a îndemnat ca forțele politice reale să boicoteze scrutinul și să demareze proteste non-stop.

Îndemn toate forțele politice reale să declare boicot alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt. Pentru aceasta există un șir de motive: legislația electorală a fost modificată cu grave încălcări, pe calea manipulării cetățenilor prin posturile de televiziune controlate; de către o guvernare care nu se bucură de încrederea cetățenilor și apărute în rezultatul unei lovituri de stat anticonstituționale. Aceste alegeri parlamentare impuse împotriva sistemului mixt trebuie boicotate și demarate pregătirile pentru proteste non-stop”, a subliniat acesta.

Usatîi a venit și cu o propunere în aceea ce privește alegerile locale din Chișinău și Bălți: „În cazul alegerilor locale noi, trebuie de susținut candidații nepătați de legături cu tandemul Plahotniuc – Dodon și de a transforma aceste alegeri într-un referendum privind neîncrederea în actualul regim”.

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
octombrie 2018
L Ma Mi J V S D
« aug.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner