Economie

Unde nu-s bani, vai de picioare

Tighina, 31 August sau Alexandru cel Bun. Una dintre aceste artere va fi tăiată din lista străzilor ce urmează să fie reparate capital, din cauza fondurilor insuficiente. Este singura soluţie pe care autorităţile municipal au identificat-o, pentru a merge mai departe cu faza a doua a proiectului de reabilitare a principalelor artere din Chişinău.

Proietul Chișinău – Drumuri Urbane, finanțat de principalele bănci europene, a dat faliment. Primăria este nevoită să ciuntească proiectul, după ce Consiliul Municipal a refuzat să aprope majorarea cu 3 milioane de euro a împrumutului contractat cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare. Această sumă urma să acopere cheltuielile de modernizare a rețelelor de apeduct și canalizare.

Primăria trebuie să găsească acum bani pentru lucrările electrice și încă 42 de milioane de lei pentru apeduct și canalizare. Lucrările pentru trotuare şi carosabil nesită alte fonduri, a anunţat. șefulul interimar al Direcției transport și căi de comunicații, Oleg Poiată.

Proiectul de reabilitare a străzilor incluse în faza a doua – Tighina, 31 August sau Alexandru cel Bun, înregistrează deja o întârziere de aproximativ un an de zile. Potrivit lui Oleg Poiată, dacă municipalitatea va găsi cele 42 de milioane de lei necesare pentru rețelele de apeduct și canalizare, reparația celor trei străzi ar putea fi finalizată la mijlocul anului 2019.


Vizualizări: