Social

Un pensionar de 103 ani parcurge distanța unui maraton ca să strângă fonduri ce vor fi folosite în lupta împotriva Covid-19

Un medic pensionat din Belgia are un scop nobil: vrea să parcurgă distanța unui maraton pentru a strânge bani pe care îi va dona celor care luptă împotriva noului coronavirus.
Fostul medic are 103 ani, se numește Alfons Leempoels, locuiește în partea flamandă a Belgiei și a declarat pentru Reuters:
“Mi-a venit ideea când vorbeam cu copiii mei despre Tom Moore din Anglia, care a strând 13 milioane de lire sterline pentru a susține o cauză. Copiii mei au spus că pot să merg la fel de bine precum Tom Moore și că, pe deasupra, am 103 ani. Așa că mi-au sugerat să fac ceva. Nepoata mea tocmai a alergat la un maraton și eu am spus că voi participa la unul, dar am spus asta în glumă la început.”
Dintr-o simplă glumă, totul s-a transformat într-un proiect serios: bătrânul merge în propria grădină în fiecare zi, numără distanța parcursă, iar până la finalul lunii iunie vrea să străbată 26, 2 mile, adică 42 de kilometri.
Cel care l-a inspirat este “Căpitanul Tom”, adică Tom Moore, un veteran britanic în vârstă de 100 de ani, care a adunat banii mergând în jurul casei sale.Spera să adune 1.000 de lire sterline, dar, potrivit BBC,  a strâns o sumă uriașă: 13 milioane de lire sterline. Peste 650.000 de persoane au făcut donații pe pagina „Căpitanului Tom”.
Sursa: protv.ro

Vizualizări: