Economie

Un drum care va asigura conexiunea dintre opt localităţi va fi construit la Teleneşti

Un drum care va asigura conexiunea dintre opt localităţi va fi construit în raionul Teleneşti. Drumul L-326.M2 Clişova – Suhuluceni – Leuşeni – Verejeni este proiectat pentru a facilita accesul cetăţenilor la serviciile publice.

Bugetul proiectului este de aproximativ 83 de milioane de lei, bani oferiţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională şi din Fondul Rutier.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în cadrul unei vizite pe şantier, secretarul de stat al ministerului, Dorin Andros, a declarat că prin acest proiect de dezvoltare regională se promovează conexiunea teritorială şi sporirea activităţii economice în regiune, inclusiv asigurarea mobilităţii forţei de muncă.

Potrivit IPN, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), Viorel Jardan, a subliniat că proiectul prevede implicarea activă a agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în aria adiacentă porţiunii de drum, cât şi a locuitorilor din localităţile vizate în proiect.

Lucrările iniţiate prevăd reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere pe o distanţă de peste 23 km, reabilitarea şi construcţia la 17 poduleţe şi a patru intersecţii giratorii. Vor fi amenajate cinci intersecţii de acces, se vor instala marcaje rutiere şi a parapete metalice, dar şi patru staţii de transport public.


Vizualizări: