Externe

Un colonel din Austria, retinut pentru spionaj in favoarea Rusiei

Autoritățile din Austria au anunțat reținerea sub acuzația de spionaj a unui colonel în retragere al armatei austriece. Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului Apărării al Austriei, Michael Bauer, serviciul de contrainformații militare a descoperit cazul de spionaj cu ajutorul „serviciilor speciale dintr-o țară prietenă”.

În cazul ofițerului în retragere, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost deschis un dosar penal.

Ziarul Kronen Zeitung a scris anterior despre ancheta în cazul colonelului austriac în vârstă de 70 de ani care a transmis Rusiei informații despre sistemele aeriene și sistemele de artilerie austriece. Potrivit ziarului, pentru serviciile sale, el a primit în total aproximativ 300.000 de euro.

Ziarul notează că „suspectul a acționat foarte profesionist”. Ocupând un post banal la sediul statului major general al armatei austriece, la fiecare două săptămâni el se întâlnea cu ”Iuri”, agentul de legatura rus, de la care primea noi sarcini. Informațiile obținute erau transmise prin intermediul unor mesaje criptate sau prin satelit.

Vineri, pe această temă au făcut o declarație specială cancelarul austriac Sebastian Kurz și ministrul apărării Mario Kunasek. Șeful guvernului austriac a condamnat cu fermitate acțiunile serviciilor secrete din Rusia în Europa și a spus că „spionajul este inacceptabil”.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Publicitate ImpactTV.md, banner