Social

ULTIMA ORĂ! Are loc inaugurarea oficială a sărbătorii Hramul Chișinăului

La această oră, în Piața Marii Adunări Naționale, are lor inaugurarea oficială a sărbătorii Hramul Orașului Chișinău. În acest an, la festivităţi participă delegații din  România, Ucraina, Polonia, Armenia și Lituania.

La ora 12.00 va începe programul cultural-artistic pe platourile amenajate de preturile de sector, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Tot atunci, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va fi dat startul concursului internaţional de dans popular.

La ora 14.00 va fi prezentat un program al colectivelor artistice din mai mi multe instituţii de învăţământ, iar la 18.00, în PMAN va începe concertul dedicat Hramului oraşului Chişinău, care va dura până aproape de miezul nopţii.

Suita de manifestări a început la ora 8.30 cu depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a urmat o liturghie la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

Începând cu ora 9.00, în centrul Chişinăului au fost deschise numeroase expoziţii, de grafică, floristică, artă populară și cărţi, care își vor aștepta vizitatorii pe tot parcursul zilei de azi.

În acest an, Chișinăul marchează cea de-a 581-a aniversare de la prima atestare documentară a localității.


Vizualizări: