Economie Politic

ULTIMA ORĂ: Candu anunță cine va fi următorul guvernator al BNM

Ministrul finanțelor, Octavian Armașu, este propus pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Anunțul a fost făcut de către președintele Paramentului, Andrian Candu, înainte de ședința de joi, 29 noiembrie, a plenului.

Andrian Candu a declarat că Parlamentul a luat act de demisia guvernatorului Sergiu Cioclea, care, pe perioada mandatului său, a reușit multe în sectorul financiar-bancar: a creat o echipă bună, a cooperat cu Guvernul și cu Parlamentul, dar și cu partenerii externi. Cel care îl va înlocui pe Sergiu Cioclea la BNM trebuie să fie pe măsură, a mai spus președintele Parlamentului.

Potrivit lui Andrian Candu, Octavian Armașu este un profesionist calificat, a dat dovadă de capacități profesioniste și de management. A reușit cu echipa Ministerului Finanțatelor să aducă la un nivel înalt tot ce ține de finanțele publice. Acesta are experiență și în sectorul privat, și în sectorul public. Octavian Armașu a fost un partener bun al guvernatorului Cioclea, inclusiv în colaborarea cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, a mai spus Andrian Candu.

Propunerea urmează să fie înaintată plenului Parlamentului, iar dacă va fi aprobată, noul guvernator urmează să fie numit pentru un mandat de șapte ani. Cât ține de persoana care va veni la șefia Ministerului Finanțelor, Andrian Candu a declarat că această decizie urmează să fie luată de către echipa sa politică, fiind consultați și partenerii din coaliție, dar și cu premierul.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner