Lifestyle

Trebuie să ştii! Obiectul pe care să nu pui niciodată mâna în camera de hotel. E mai rău decât crezi

Un studiu dezvăluie detalii pe care probabil nu le ştiaţi: în cele mai multe camere de hotel uscătorul de păr poartă mai mulţi microbi decât scaunul de toaletă.

Facilităţile şi serviciile oferite de multe hoteluri au contribuit în mod clar la reducerea cantităţii de produse necesare pentru igiena personală în timpul călătoriilor. Acesta este şi cazul uscătorului de păr, unul dintre aparatele cele mai utilizate de persoane într-o călătorie, chiar şi într-un hotel. Cu toate acestea, un studiu – comisionat de ABC News unei echipe de microbiologi – a stabilit că acesta este una dintre principalele ustensile pe care oaspeţii ar trebui să le evite.

ABC News a efectuat un experiment pentru a vedea dacă mai mulţi bani înseamnă mai puţini germeni. Au fost verificate nouă hoteluri din zona Los Angeles (SUA) ale căror preţuri au variat între 98 şi 500 dolari; trei la preţ mic, trei la preţ mediu şi trei de lux. Concluziile au fost devastatoare: uscătoarele de păr, urmate de pături, comutatoare şi telecomenzi, îşi dau mâna în ceea ce priveşte germenii. Motivul? Numărul mare de persoane care trec prin aceste camere de hotel determină acumularea unor cantităţi imense de bacterii.

De fapt, uscătorul de păr este un obiect care nu este dezinfectat frecvent de către personalul de întreţinere, deşi părul conţine microbi care pot fi transmişi cu uşurinţă şi nu se cunoaşte dacă clienţii precedenţi s-au spălat pe mâini înainte să-l utilizeze.

Chuck Gerba, unul dintre microbiologii care au participat la cercetare, a spus cu ironie că efectiv nu înţelege ce fac anumiţi clienţi cu uscătoarele de păr, văzând că unele dintre ele ating astfel de niveluri de germeni.

Între timp, sfatul este clar: data viitoare când staţi într-un hotel, lăsaţi părul să se usuce în aer liber sau aduceţi-vă de acasă şerveţele dezinfectante pentru a curăţa uscătorul de păr din hotel. Facem ce facem şi tot mai adăugăm ceva în bagaj!

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Publicitate ImpactTV.md, banner