Politic

Traian Băsescu spune motivul pentru care a acceptat funcția de președinte de onoare al PUN

Fostul şef de stat al României Traian Băsescu, care din vara acestui an deține fotoliul de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), spune că actuala guvernare, la fel cum și unele partide pro-europene de opoziţie, nu au curajul să-şi „asume unionismul”.

În cadrul unui interviu pentru revista Vipmagazin, Traian Băsescu a declarat că este familiarizat cu politica moldovenească.

„Sunt destul de familiarizat cu viaţa politică din Republica Moldova. Știu că cetățenii români Maia Sandu și Andrei Năstase nu au curajul să-și asume unionismul și-și mint cetățenii cu perspectiva europeană a Republicii Moldova. Or, atât Maia Sandu, dar și Andrei Năstase, știu foarte bine că Uniunea Europeană nu se va mai extinde dincolo de Prut”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a ținut să spună și motivul pentru care a acceptat să se implice activ în politica din Republica Moldova, adică funcția de președinte de onoare al PUN.

Ştiu că domnul Mihai Ghimpu, cândva un politician unionist credibil, azi e doar o epavă politică complet decredibilizată. Şi, atunci, iniţiativa domnului ministru Anatol Şalaru şi a doamnei profesoare Ana Guţu de a crea Partidul Unităţii Naţionale (PUN), un partid unionist, mi-a apărut ca o şansă cu un obiectiv politic: reunificarea ţării, pentru care trebuie să lupt şi eu. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, în România, eu sunt preşedinte al PMP, singurul partid românesc ce şi-a asumat prin statut şi program Unirea României cu Republica Moldova”, a adăugat Traian Băsescu.

Amintim că fostul președinte al României și președintele de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, vine în această săptămână în Republica Moldova. În țara nopastrăBăsescu urmează să  se întâlnească cu cetățenii din raioanele Ialoveni și Soroca. 

Astfel, sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11:00, în incinta Palatului de Cultură al oraşului Soroca, Băsescu va discuta cu sorocenii, iar pe 8 octombrie, ora 11:00, în incinta Casei de Cultură a orașului Ialoveni, acesta se va întâlni cu locuitorii din raionul Ialoveni.


Vizualizări: