Sport

TOP 10 Cele mai Populare Sporturi din Lume

Four Sports, a lot of balls and stuff

Cand vine vorba despre sporturi, toată lumea are impresia că fotbalul, tenisul sau fotbalul american domină lumea. Din Asia vine însa un sport atât de popular încât atrage anual de zece ori mai mulți practicanți și suporteri decât baschetul, spre exemplu. Vedeți mai jos un top 10 al celor mai Populare Sporturi din Lume.

10. Baschet

În fiecare an 400 de milioane de oameni se uită la cel puțin un meci de baschet. Inventat de Dr. James Naismith în 1891, baschetul s-a jucat la început cu nouă jucători, în SUA.

9. Fotbal American

La fotbalul american se uită anual cel puțin 450 milioane de oameni. A fost inventat în 1869 de Walter Camp și s-a jucat prima oară între echipele Rutgers and Princeton.

8. Golf

Golful are peste 500 de milioane de fani în fiecare an și se crede despre el ca a fost inventat de chinezi în urmă cu aproape 1000 de ani. Este singurul sport din TOP 10 cele mai populare sporturi, jucat individual și nu în echipă.

7. Baseball

La fel ca golful, baseball-ul are peste 500 de milioane de suporteri pe an. Se joacă între două echipe a câte nouă jucători și a fost inventat de Alexander Cartwright în 1845.

6. Tenis de Masa

Datorită popularității în China, are peste 900 de milioane de spectatori pe an. A fost inventat de James Gibb in 1890 și mai este cunoscut sub numele de Ping Pong.

5. Volei

Volei-ul are peste un milliard de spectatori pe an și s-a numit, la început, mintonette. A fost inventat de William Morgan in 1895, și se joacă în două echipe a câte șase jucători.

4. Tenis

Are peste un milliard de fani în fiecare an și derivă dintr-un joc franțuzesc inventat în secolul 12, numit ”paume”. Primul meci de tenis oficial s-a jucat în anul 1859, în Birmingham, Anglia. În acest moment, cea mai bună jucătoare de tenis a României din toate timpurile este Simona Halep.

3. Hochei

Are aproape doua miliarde de spectatori annual și este originar, surpriză, tocmai din Egiptul antic. Se știe despre el că se juca acum 2000 de ani în unele sate antice din Egipt iar acum a devenit unul din Cele mai Populare Sporturi din Lume.

2. Cricket

Are aproape 3 miliarde de fani în toată lumea și se joacă, mai ales, în țările vechi ale lumii. Inițial, cricketul a fost inventat în Anglia, în 1850, unde era jucat de păstori. Este sport național în India.

1. Fotbal

Peste 3,5 miliarde de oameni, de pe toată planeta, se uită anual la Fotbal. A fost inventat în 1863 la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Tot atunci a luat naștere și Asociația de Fotbal, cea care a pus bazele fotbalului modern. Numit și Soccer de americani, Fotbalul ocupă locul întâi în topul celor mai populare sporturi din Lume.


Vizualizări: