Externe

Țara care speră să atragă turiști promițând că le va plăti 50% din bilet

Japonia a înregistrat o scădere de 99,9% a vizitatorilor.

Mii de turiști ajungeau aici în luna aprilie pentru a admira cireşii (sakura) înfloriţi. Anul acesta trebuia să fie un an bun pentru industria turistică a Japoniei. Mai ales că Țara Soarelui Răsare era gazda Jocurilor Olimpice de vară.

Japonia a anunţat că în luna aprilie a fost vizitată de doar 2.900 de turişti, o scădere impresionantă cu 99,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat peste 2,9 milioane de turişti.

Pentru a ajuta la repornirea industriei turistice, Japonia s-ar putea oferi să plătească jumătate din taxa pentru zborurile pentru turiștii care doresc să viziteze țara în a doua jumătate a anului 2020.

 

La o conferință de presă, Hiroshi Tabata, de la Agenția de Turism din Japonia, a declarat că guvernul japonez intenționează să aloce 12,5 miliarde de dolari (10,2 miliarde de lire sterline) unui nou program, care ar putea fi lansat încă din iulie.

Guvernul japonez nu a dezvăluit încă detaliile acestui plan și nu este clar dacă se va aplica atât pentru călătorii interni, cât și pentru cei internaționali.

În acest moment, Japonia are graniţele închise pentru cetăţenii din peste 100 de ţări, inclusiv Statele Unite, China, Coreea de Sud şi majoritatea ţărilor europene, România fiind şi ea pe lista interdicţiilor. Pe teritoriul Japoniei s-au înregistrat peste 16.500 de cazuri de coronavirus şi mai mult de 800 de decese.

Sursa:tabuhighlife.ro


Vizualizări: