Politic

Șor: Dodon a supus riscului 170 de mii de oameni scoțându-i luni la lucru doar ca să obțină cât mai repede condamnarea mea

Igor Dodon a supus riscului peste 170 de mii de cetățeni, scoțându-i luni la lucru doar pentru a-și satisface interesele politice – să obțină cât mai curând emiterea sentinței în dosarul liderului Partidului „ȘOR”. Ilan Șor declară că deține informații sigure potrivit cărora Dodon vrea să pună punct pe dosar în perioada stării de urgență, dar dă asigurări că planurile lui Dodon vor eșuat, iar cetățenii vor trece la acțiuni de nesupunere civică.

Ilan Șor face trimitere la decizia de luni a Curții Supreme de Justiție prin care a respins demersul absolut legal al avocatului său de a transfera dosarul în oricare altă instanță de apel decât cea de la Cahul. Demersul era absolut justificat după ce Curtea de Apel Cahul a comis mai multe ilegalități, iar recent a fost înregistrată o discuție dintre „sluga lui Dodon”, Maxim Lebedinschi cu președintele instanței de la Cahul, a spus Șor într-un video pe Facebook.

„Au existat o sumedenie de motive pentru a strămuta dosarul în oricare altă instanță din țară pentru un verdict corect. Din păcate, CSJ este capturată de Dodon. Curtea a luat decizia absolut ilegală de a respinge solicitarea de transferare a dosarului în altă instanță. Desigur, astăzi ne-am convins din nou că sistemul justiției a fost preluat în totalitate de Dodon. Toate deciziile sunt luate exclusiv la comanda acestuia. Nu există niciun fel de independență. Punct. Instanțele sunt capturate”, a declarat Ilan Șor.

În aceste condiții, el a avertizat că oamenii, sătui de atâtea fărădelegi, vor trece la acțiuni de nesupunere civică. „Vreau să înțelegeți că anume voi provocați începutul unor acțiuni de nesupunere civică. Veți vedea că se va sfârși rău pentru voi. Nu se mai poate așa. Depășiți toate limitele. Dar Dumnezeu și cetățenii țării noastre le văd pe toate”, a menționat Ilan Șor.

În acest context, Ilan Șor declară că deține informații din surse sigure că Dodon a supus riscului 170 de mii de cetățeni, pe care i-a scos luni la lucru, doar pentru a obține cât mai curând condamnarea sa. „Inițial am crezut că Dodon și-a ieșit minți cu totul prin faptul că trimite în concediu 170 de mii de oameni, apoi îi scoate la lucru, după care îi trimite din nou în concediu. Așa se comportă doar nebunii. Dar pe lângă nebunie mai exista și un interes. El a planificat să facă această săptămână lucrătoare ca să obțină cât mai repede verdictul. Luni a fost decizia CSJ, iar marți urma o nouă ședință. Dar văzând reacția societăți, a fost nevoit să-și anuleze decizia”, a explicat liderul Partidului “ȘOR”.

Ilan Șor a explicat că Dodon încearcă pe orice cale să obțină verdictul în dosarul său în perioada stării de urgență, adică până la 15 mai. El însă dă asigurări că nu va permite realizarea planurilor lui Dodon. „Anume așa, din păcate, astăzi se face justiția. Vă promit însă că nu a rămas mult să răbdăm aceste fărădelegi și pe acest bufon. Foarte curând lucrurile se vor schimba”, a dat asigurări Ilan Șor.

Amintim că recent liderul Partidului „ȘOR” a publicat imagini video care surprinde o discuție a unuia dintre apropiații lui Dodon, secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, la Curtea de Apel Cahul cu președintele instanței, Ruslan Petrov, cu doar câteva zile înainte ca CSJ să respingă solicitarea avocaților lui Ilan Șor de a strămuta dosarul în altă instanță.

Video: https://youtu.be/f22KfDCAX8Y

Sursa- partidulsor.md


Vizualizări: