Politic

Sondaj: Ce partide ar intra în Parlament

Igor Dodon și Maia Sandu sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Totuși, în doar trei luni, cât a trecut de la ultima cercetare, șeful statului a pierdut mai mult de șase procente din încrederea cetățenilor, iar Maia Sandu – 3 procente.

Potrivit sondajului, 17% dintre respondenți au declarat că președintele Igor Dodon este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere. Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se bucură de încrederea a 4,8% dintre participanții la sondaj.

Totodată, conform studiului, cei deciși să meargă la vot duc în Parlament doar Partidul Socialiștilor cu 51 la sută, Partidul Acțiune și Solidaritate cu puțin peste 24 procente și Partidul Democrat cu 6 la sută. La limită, cu 5,8 la sută, este Platforma Deminitate și Adevăr. Celelalte partide sunt plasate sub pragul electoral de 6 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 – 20 septembrie curent de către compania CBS-AXA.  Marja de eroare este de  plus-minus 2,8 procente.


Vizualizări: