Lifestyle

Sfatul medicului: Care sunt băuturile care nu dau dureri de cap și mahmureală

Ieșirile în oraș, aniversările și nopțile lungi cu păhare în față și prieteni lângă tine ar putea fi altfel de acum înainte.

Medicul Simran Deo a dezvăluit care sunt băuturile care dau cea mai proastă stare după ce au fost consumate în exces, precum și care dintre ‘alcoolice’ nu te vor lăsa cu dureri de cap a doua zi.

Doctorul Deo îi avertizează pe cei care suportă greu o noapte de distracție prelungită să evite băuturile colorate, inclusiv romul.

„Alegeți băuturile prin care se poate vedea, adică votca sau gin. Încercați să evitați băuturile alcoolice colorate și vinul roșu”, le-a transmis Deo urmăritorilor săi. Asta pentru că băuturile colorate conțin un compus chimic despre care se crede că înrăutățește starea de mahmureală de a doua zi.

Medicul îi sfătuieste pe amatorii de golit păhare să alterneze alcoolul cu apa. Hidratarea e foarte importantă pentru a se dilua alcoolul din stomac. Dacă totuși ați băut peste masura și mahmureala nu mai poate fi prevenită, Deo are o soluție.

„Beți apă, cât mai multă apă. Iar mineralele și aminoacizii pierduți încercați să le rezolvați cu banane, ouă și cereale. Dacă vă alegeți cu dureri de cap sau cu dureri musculare, analgezicele ajută!”,
asigură doctorul.

*Nu uitați! Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății Dvs!

**În nici un caz Nu urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice.

Sursa: sport.ro


Vizualizări: