Externe

Senator rus suspectat de mai multe crime a fost arestat direct în Parlament

Senatorul Rauf Arașukov a fost azi dimineata în sala de ședințe a Consiliului Federației. În dimineața zilei de 30 ianuarie, ședința a fost declarat în mod neașteptat în regim închis, iar angajații FSO (SPP-ul rusesc) au blocat intrarea în sală. Procurorul General Iuri Ceaika a vorbit în fața senatorilor, în sala fiind prezenți, de asemenea, șeful Comitetului de Investigații al Rusiei (SKR), Alexander Bastrîkin și adjunctul său, scrie Interfax, citând o sursă.

În timpul discursului lui Ceaika, senatorul Arașukov a încercat să părăsească sala, însă președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, i-a poruncit să rămână, informează TASS.

Parlamentarii au votat pentru ridicarea imunitatii lui Arașukov. Imediat dupa asta, Partidul „Rusia Unită” i-a suspendat calitatea de membru până la clarificarea circumstanțelor.

SKR îl acuza pe Arașukov de implicare în asasinarea lui Aslan Jukov, activist al mișcării de tineret „Adîge-Hase” și a lui Fral Șebzuhov, consilier al fostului presedinte al Republicii Karaceaevo-Cerkesk.

Crimele au fost comise în 2010, când Arașukov avea 24 de ani. Publicația Baza susține, fără a dezvălui sursa informațiilor, că Arașukov mai este suspectat de uciderea a încă doua persoane. Potrivit ziarului, actiunea din Senatul Rusiei a fost realizata pentru a preveni fuga suspectului în Emiratele Arabe Unite.

Pe lângă asasinate, Arașukov este suspectat de alte cateva infactiuni grave. Printre acestea – organizarea unei grupari criminale, vătămări corporale grave și fals cu uz de fals.

Rauf Arashukov, în vârstă de 32 de ani, și-a început cariera politică la vârsta de 18 ani. În 2004, a devenit consilier al Consiliului municipal Stavropol. La 21 ani, a fost numit ministru al Muncii și Dezvoltării Sociale in Republica Karaceaevo-Cerkesk. În diferite momente, a lucrat în guvernul și parlamentul republicii, precum și în structurile Gazprom. A devenit membru al Consiliului Federației la 18 septembrie 2016.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner