Lifestyle

SARMALE DE POST

TIMP DE PREPARARE

  •  Timp de preparare:  min
  •  Gata in: 

INGREDIENTE

  •  200 g orez
  •  3-4 linguri ulei
  •  1 ceapă
  •  2 morcovi
  •  2 gogoşari sau ardei graşi
  •  1 legatura pătrunjel şi mărar
  •  1 varză murată
  •  2 linguri suc de roşii
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  piper boabe

MOD DE PREPARARE

Pentru cei care țin post sau doar doresc să evite carnea, avem o rețeță ușoară de sarmale de post. Sarmalele de post sunt mai lejere dar păstrează savoarea sarmalelor tradiționale. Vezi în continuare cum faci sarmale de post fară mari bătăi de cap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum se prepară cele mai bune sarmale de post:

1. Orezul se curăţă şi se spală. Varza murată se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.

2. Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.Sarmalele pot fi facute si cu varza cruda, insa nu au aceeasi savoare ca cele cu varza acra.

3. Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

Pofta bună!

 

Sursa: retete.unica.ro


Vizualizări: