Externe

A rezistat doar 24 de ore în libertate. Un fost deținut, prins beat şi fără permis la volanul unui BMW

Odată cu intrare în vigoare a legii care prevede eliberarea deținuților încarcerați în condiții necorespunzătoare, mai mulţi deţinuţi au fost eliberaţi. Printre beneficiarii acestui proiect de lege s-a numărat şi Vasile Ionuţ Murariu (35 de ani), din comuna suceveană Zamostea.

Acesta a fost eliberat din Penitenciarul Iaşi, unde executa o pedeapsă de şase ani şi nouă luni de închisoare pentru vătămare corporală. Individul are un cazier bogat, în trecut el primind mai multe condamnări pentru furt calificat şi tâlhărie.

La data de 19 octombrie 2017, după intrarea în vigoare a legii privind recursul compensatoriu privind eliberările din penitenciare, Murariu s-a trezit în libertate. Acesta s-a întors în localitatea de domiciliu, a băut împreună cu fratele său şi s-a urcat fără permis la volanul unui BMW, pe care l-a condus pe uliţele din Zamostea.

În seara zilei de 20 octombrie 2017, pe la ora 22.30, poliţiştii suceveni au primit un apel prin 112 prin care erau anunţaţi că o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice conduce un autoturism pe raza localităţii Zamostea.

Agenţii au început să patruleze pe străzile din comună, ocazie cu care au observat că fraţii Vasile – Ionuţ Murariu şi Florin Murariu, ambii localnici, consumă băuturi alcoolice pe terasa unui bar din Zamostea, în faţa localului fiind parcat un autoturism BMW.

Poliţiştii au organizat o pândă, iar după câteva zeci de minute, în jurul orei 01.00, Vasile – Ionuţ Murariu, s-a urcat la volanul BMW-ului şi l-a condus până în apropierea pieţei din Zamostea. În momentul în care a observat că este urmărit de oamenii legii, acesta a abandonat vehiculul, a intrat în curtea unui cetăţean, a sărit un gard, după care a rupt-o la fugă pe câmpurile din zonă. Murariu a fost prins însă în scurt timp de poliţişti, fiind încătuşat.

Fugarul mirosea puternic a băuturi alcoolice, astfel că i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest, însă a refuzat. Cu ocazia verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au stabilit că Vasile – Ionuţ Murariu nu are permis de conducere. El a fost dus ulterior la spital, unde a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Vasile – Ionuţ Murariu a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”.

Potriivt adevărul.ro, după expirarea ordonanţei de reţinere, acesta a fost pus în libertate sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, el având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.


Vizualizări: