Lifestyle

Regula de aur pentru ca dieta să dea rezultate

Înainte de a începe o dietă de slăbire este foarte importat să consulți nutriționistul. Împreună veți realiza planul de dietă pe care urmează să-l urmezi pentru ca procesul să dea rezultate și să fie sigur pentru sănătate.

Există o serie de teste necesare stabilirii unor reguli corecte pentru slăbire. Unul dintre acestea este testarea cardiometabolică, o analiză complexă destinată celor care vor să înceapă un proces de slăbire corect, combinat cu dietă şi sport.

Aceasta este o investigaţie recunoscută internaţional ca fiind „standard de aur“ pentru măsurarea parametrilor fiziologici ce caracterizează capacitatea de efort şi performanţă a unei persoane.

„Datele obţinute în urma testării cardiometabolice îl ajută pe specialist să personalizeze cu adevărat regimurile alimentare şi programul de efort fizic. Pentru partea de nutriţie, este de mare utilitate să ştim care este consumul energetic în repaus (rata metabolismului bazal), pentru că de aici încep toate calculele nutriţionale. În plus, datele privind consumul energetic în timpul efortului ne folosesc pentru a doza corect valoarea calorică a regimului, pentru că aşa cum e simplu să ne imaginăm, contează foarte mult dacă avem o oră de efort în care consumăm 200 kcal sau una în care consumăm 800 kcal“, explică Dr. Serban Damian, specialist în nutriţie sportivă.

În urma acestui test poți afla informații prețioase despre rata metabolismului în repaus, rata metabolică în efort, măsurarea volumelor respiratorii, stabilirea zonelor de antrenament.

 

Sursa: tabuhighlife.ro


Vizualizări: