Politic

Presiunea poporului dă roade: Partidul „ȘOR” și cetățenii au obținut victorie în fața socialiștilor din Cantemir

Puterea poporului este importantă și are o forță de nebănuit. O demonstrează și situația recentă de la Cantemir, acolo unde administrația socialistă a raionului bloca intenționat rezolvarea mai multor probleme sociale ale locuitorilor raionului. Partidul Politic „ȘOR” și locuitorii raionului nu au lăsat însă lucrurile să meargă așa, iar sub presiunea poporului, conducerea raionului a cedat. Probabil pentru prima dată în ultimii ani în Republica Moldova a demonstrat că poporul este o forță de care guvernanții trebuie să țină cont.

Ce s-a întâmplat la Cantemir poate fi considerată o victorie a poporului împotriva abuzurilor, incompetenței și indiferenței guvernării. Acolo, la inițiativa Partidului „ȘOR” și a mai multor locuitori, în special a celor din satul Toceni a fost organizată o acțiune de protest împotriva conducerii raionului administrat de reprezentanți ai PSRM. Manifestanții au cerut de la autoritățile locale transparență și receptivitate față de doleanțele oamenilor. În particular, este vorba de un blocaj din partea conducerii socialiste a raionului, în ce privește lansarea transportului public pe ruta Toceni-Cantemir.

Din interese strict politice, majoritatea socialistă din Consiliul Raional tergiversează aprobarea rutei. De aceea, poporul, sprijinit de Partidul „ȘOR”, a cerut și demisia conducerii raionului. Oamenii au protestat și și-au cerut răspicat drepturile, iar guvernarea socialistă de la Cantemir a cedat sub presiunea cetățenilor și a dat asigurări că problema va fi rezolvată în această săptămână.

Victoria de la Cantemir este o dovadă pentru cetățeni că nu este pierdut totul, este o constatare că democrația poate funcționa și în Moldova, și că acest regim nu este invincibil. Din contra, nimic nu poate opri poporul în demersurile sale. Iar prima spărtură în zidul incompetenței și a indiferenței va încuraja tot mai mulți cetățeni să nu tacă și să iasă mai curajos să-și revendice drepturile și să le ceară socoteală celor care își bat joc de ei. De aceea, victoria de la Cantemir poate fi considerată începutul sfârșitului actualului regim.

Partidul Politic „ȘOR” îndeamnă cetățeni iRepublicii Moldova să nu cedeze și să nu lase mâinile în jos. Îndemnăm oamenii să ne sesizeze în privința oricărui abuz și ilegalitate din partea autorităților. Echipa noastră va merge în toate raioanele unde, alături de oameni vom obliga administrațiile locale să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii. Partidul „ȘOR” a fost și mereu va fi alături de popor!

Sursa: partidulsor.md


Vizualizări: