Social

Premierul solicită modificarea de urgență a legii cu privire la deșeuri

Premierul Pavel Filip solicită modificarea în regim de urgență a legii cu privire la deșeuri și elaborarea unei foi de parcurs privind managementul deșeurilor. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe, la care au fost analizate acțiunile ce urmează a fi întreprinse privind managementul deșeurilor solide.

Premierul a accentuat că această problemă este una dintre cele mai stringente și oamenii așteaptă soluții pentru depășirea acesteia. „Suntem cu toții trecuți prin campania electorală. Nu am avut nicio întâlnire cu oamenii, la care să nu fie abordată această problemă. În fiecare sat avem gunoiști neautorizate, oamenii se plâng că deșeurile sunt aruncate. Dar nici nu trebuie să mergem în sate, e destul să ne mișcăm pe drumurile din țară ca să vedem gunoiști pe marginea traseelor”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă, remis de Guvern.

Prim-ministrul a subliniat că nu lipsa banilor este cea mai mare constrângere în rezolvarea acestei probleme, ci faptul că nu există un program național de gestionare a deșeurilor solide. „Am absoluta încredere că, dacă de la bun început, de la independența acestui stat, exista un program național de gestionare a deșeurilor solide, astăzi, ca și în multe alte țări, noi nu mai vorbeam despre această problemă”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a solicitat în regim de urgență să fie propuse modificări în legea cu privire la deșeuri. Totodată, urmează să fie elaborată și o foaie de parcurs privind managementul deșeurilor solide, care va conține toate etapele pentru rezolvarea definitivă a acestei probleme.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
august 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner