Externe

Polonia și Lituania sunt de acord că Rusia foloseşte gazele naturale ca armă geopolitică, periculoasă pentru UE

Gazoductul Nord Stream 2, aflat în proces de consturcție, este un proiect strict politic și care va destabiliza situația din regiune.

De aceaastă părere sunt autoritățile Moldovei și Ucrainei. Subiectul a fost abordat în cadrul conferinței parlamentare pe subiectul securității la care au participat reprezentanți din Moldova, Ucraina și Georgia. Speakerii legislativelor Moldovei și Ucrainei, Andrian Candu și Andriy Parubiy, au semnat o scrisoare în acest sens care au remis-o președinților parlamentelor tuturor țărilor europene.

„Proiectul Nord Stream 2 este departe de a fi unul economic: aceasta este o inițiativă politică a lui Vladimir Putin, prin care se dorește destabilizarea situației în Europa. Acum este nevoie mai mult ca oricând să ajungem la un consens privind securitatea energetică. Ucraina, la fel ca și alte țări, deja simt consecințele șantajului energetic al Rusiei”, declara în acest sens președintele Radei Supreme, Andriy Parubiy, citat de portalul Emerging Europe.

Scrisoarea semnată de Candu și Parubiy va fi semnată săptămna viitoare și de către Lituania și Polonia.

Proiectul Nord Stream 2 prevede construcția a două segmente de gazoduct care vor uni țărmurile Rusiei și Germaniei și va trece prin Marea Baltică. Acesta va avea o capacitate de 55 miliarde de metri cubi pe an. În prezent, proiectul este integral finanțat de către gigantul energetic rus Gazprom, potrivit Moldova.org.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner