Sport

Performanță unicală în ARMWRESTLING: Moldova, printre liderii mondiali

Cei mai puternici sportivi din Armwrestling-ul mondial și-au măsurat puterile în cadrul Campionatului Mondial.

Campionat în cadrul căruia sportivii moldoveni au apărat cinstea țării la cel mai înalt nivel. Moldova s-a încadrat în TOP 10 cele mai puternice țări din lume la Armwrestling.

Echipa feminină a Moldovei s-a clasat pe locul 4 mondial iar cea masculină pe locul 8 din 51 de națiuni, succesând cu mult România, Ucraina, Georgia, Lituania, SUA etc.

Republica Moldova a fost reprezentată la Campionatul mondial de armwrestling care s-a desfășurat în acest an la Antalya, Turcia, de 11 persoane: 7 sportivi, vicepreședintele federației, secretara federației, un ofițer anti-doping și un arbitru.

Cei șapte sportivi moldoveni au luat nouă medalii. Daniel Procopciuc a mai obținut un rezultat notoriu în cariera sa. Acesta a luat AURUL la Campionatul Mondial de Armwrestling printre profesioniști, concurs organizat în Turcia.

Menționăm că antrenorul campionului Daniel Procopciuc este Alexandru Grumeza, multiplu campion, dar și renumit medic neurolog.

Valeria Chipăruș și Mihaela Lazari au devenit campioane mondiale în categoria tineret. În finale le-au învins pe sportivele din Kazahstan.

Oleg Tudorean a cucerit medalia de bronz la turneul din Antalya. El a concurat în limitele categoriei de 75 de kilograme, brațul drept.

Sportivii cu dizabilități, Vladimir Butucea și Ion Cernei au fost medaliați cu argint și respectiv bronz.

Acest succes este datorat perseverenței și muncii sportivilor moldoveni, antrenorilor și oficialilor Federației Naționale.

Totodată echipa a primit sprijinul necesar din partea Secretarului de Stat, Radu Rebeja și a Președintelui Marcel Darie.

Menționăm că Darie este liderul Partidului „Frontul Salvării Moldovei”.

  

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Publicitate ImpactTV.md, banner