Politic

PDM condamnă incidentul cu microbuzul din timpul protestului de duminică și cere investigarea cazului

Partidul Democrat condamnă incidentul cu microbuzul din timpul protestului de duminică și cere instituțiilor abilitate să investigheze de urgență acest caz. 

Într-un comunicat al formațiunii se menționează că incidentul ar fi putut avea urmări tragice, dacă forțele de ordine nu ar fi intervenit prompt pentru a opri înaintarea mașinii în mulțime.

„Condamnăm modul cinic în care liderii PAS și PDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, organizatori ai protestului de ieri, au așteptat pasiv să vadă cum microbuzul trece peste cordonul de polițiști. Ceea ce s-a întâmplat ieri la protestul opoziției este un act iresponsabil, pe care opinia publică trebuie să-l cunoască, la fel cum trebuie să cunoască neîntârziat rezultatele anchetei privind acest act deosebit de grav, care ar fi putut duce la o situație tragică”, se mai spune în comunicat.

Amintim că duminică, 17 septembrie, Consiliul Marii Adunări Naționale a organizat un protest antiguvernamental. În timpul protestului un microbuz a fost ridicat de polițiști.

Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în microbuz se afla tehnica audio și boxele folosite la protest. Inspectoratul General al Poliției a venit cu o reacție, declarând că microbuzul a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest.

Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului. Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală.


Vizualizări: