Social

Pasajele subterane din capitală încă așteaptă să intre în reparație

Municipalitatea nu a reușit să repare, până la sfârșitul anului 2018, pasajul subteran din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1, sectorul Botanica, așa cum anunța anterior. Răspunzând la întrebările presei, după ședința operativă de la Primărie, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că proprietarii mall-ului din preajmă, care s-au arătat interesați să facă lucrările de reparație în cadrul unui parteneriat public-privat, au renunțat, transmite IPN.

Primarul interimar spune că municipalitatea a elaborat schița de proiect, a stabilit costurile estimative, noul design al pasajului, însă nu a existat continuitate din partea partenerilor. Astfel, ideea de rămâne pe hârtie până la stabilirea unui nou agent economic care să facă lucrările.

Costul estimativ de reparație a unui pasaj subteran se ridică la 9 milioane de lei. Municipalitatea este în căutare de parteneri privați pentru realizarea acestor proiecte. În bugetul pentru 2019 sunt prevăzuți bani doar pentru lucrări de întreținere a trecerilor subterane.

În municipiul Chișinău sunt 20 de pasaje pietonale subterane. Douăsprezece dintre acestea sunt transmise în gestiunea unor agenți economici. La începutul anului trecut, Primăria municipiului Chișinău, a anunțat lansarea lucrărilor de reparație a opt treceri subterane. Niciun proiect nu a fost realizat.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner