Politic

OPINIE: Victoria lui Andrei Năstase a fost una predictibilă

Victoria lui Andrei Năstase a fost una predictibilă pentru că acesta beneficia de mai multe segmente de alegători care puteau să fie contabilizate în capital electoral. De această părere este vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice a Academiei de Științe a Moldovei, expusă în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

„Voturile acordate lui Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu i-au permis să lichideze substanțial acel decalaj de 20 de mii de voturi din primul tur, partajarea voturilor electoratului Silviei Radu i-a permis ca să-l întreacă pe Ion Ceban, iar mobilizarea din ultimele 3-4 ore i-au permis ca să-și consolideze poziția de lider și să ajungă la finiș cu un scor destul de confortabil”, a declarat Victor Juc. În opinia lui, după primul tur a fost clar că Ion Ceban și-a epuizat bazinul său electoral.

Totodată, Victor Juc este de părere că la aceste alegeri locale nu a meritat să existe atâtea insinuări și dezvăluiri la capitolul integritate, proprietăți. „În opinia mea, acest fapt mai puțin a contat”, a afirmat  el.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că Andrei Năstase va face politică în Primărie și nu crede că va avea de propus foarte multe proiecte. „Situația lui Andrei Năstase este destul de favorabilă pentru parcursul lui politic – el este pus în situația să livreze fapte și rezultate, dar această perioadă de livrare este foarte scurtă, astfel încât el are posibilitatea să recurgă la diverse manevre politice, să se antreneze într-un joc cu puterea în care știe să se victimizeze”, afirmă Corneliu Ciurea.

Conform rezultatelor preliminare, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, astfel devenind noul primar al capitalei.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner