Politic

OPINIE: Proiectul „Rata muta” – inventia capilor mafiei din sistemul judecatoresc cu guvernarea de atunci

Alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova în anul 2012 a fost rezultatul unei înțelegeri secrete între coaliția de guvernare de atunci și factorii de conducere din sistemul judecătoresc. O opinie în acest sens a fost exprimată de către activistul civic Aurel Bucureanu în cadrul emisiunii „Игра в PUZZLE” la postul de televiziune ImpactTV.

El a atras atenția asupra faptului că nu exista nicio posibilitate de a alege șeful statului în anul 2012, și urmau să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, însă odată ce Parlamentul l-a votat pe Timofti – Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv, menționând că întreaga procedură a fost una legală.

A fost ales atunci când doi ani nu se putea alege în Parlament. Toate termenele au expirat. Deputații nu au putut alege, și au apărut [Victor] Pușcaș și [Dumitru] Pulbere (foști judecători din Curtea Constituțională – nota red.) și le-au propus o combinatie. Alegeți un judecător de-al nostru, iar noi spunem că totul e legitim. Judecătorul nu se implică în politică, dar voi nu vă implicați în sistemul judecătoresc. De aceea noi nu am auzit să facă declarații politice”, a spus Bucureanu.

Potrivit lui, anume această înțelegere a dus la realizarea Laundromatului prin implicarea Republicii Moldova.

Situația s-a primit așa – judecata, putere autonoma, a putut spăla 22 miliarde din Rusia, însă politicienii nu se implicau. Este opinia mea. O altă explicație, cum s-a putut alege o asemenea persoană eu nu am”, a punctat Bucureanu.

Amintim că președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, la data de 16 martie 2012 a fost ales în calitate de președinte al Republicii Moldova. Pentru alegerea sa au votat 62 de deputați, inclusiv Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, care cu puțin timp înainte au părăsit Partidul Comuniștilor.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Publicitate ImpactTV.md, banner