Economie

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, în vizită la Chişinău

O echipă de experți a Fondului Monetar Internaţional (FMI) ajunge astăzi în Republica Moldova. Delegația este condusă de Ben Kelmanson și se va afla în țara noastră până pe 7 noiembrie.

Experții vor analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Programul pe trei ani al autorităților Republicii Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta prevede un credit în valoare de 182 de milioane de dolari, dintre care 59 de milioane de dolari au fost deja debursate. Două treimi din suma creditului este acordată în baza Mecanismului extins de creditare, care prevede o rată a dobânzii egală cu zero până la finele anului 2018, o perioadă de grație de cinci ani și jumătate și un termen de rambursare de 10 ani.

Partea rămasă a creditului este acordată în baza Mecanismului de finanțare extinsă, care prevede o rată anuală a dobânzii egală cu rata de bază a dobânzii pentru Drepturi Speciale de Tragere, de 1,3 la sută, pe un termen de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de patru ani și jumătate.

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă tot de Ben Kelmanson, a fost la Chișinău în perioada 17-21 iulie.


Vizualizări:
Tags