Economie

Noi facilități la exportul de mărfuri

Certificatul de origine preferențială va putea fi eliberat odată cu depunerea declarației vamale de export. De această facilitate vor beneficia, în premieră, agenții economici din regiunea transnistreană, înregistrați conform prevederilor legale, care operează exporturi prin punctul comun de trecere a frontierei ”Cuciurgan-Pervomaisc”. Ca urmare a simplificărilor introduse de către Serviciul Vamal, aceștia vor economisi timp și resurse considerabile, fiind  exclusă necesitatea deplasării  în cadrul unui post vamal intern pentru obținerea certificatelor de origine.

Controlul în comun la punctul de trecere a frontierei ”Cuciurgan-Pervomaisc” a demarat la 17 iulie 2017. Potrivit acordurilor, etapa inițială a controlului comun presupunea efectuarea controlului și vămuirii mărfurilor doar asupra operațiunilor de export și reexport. Ulterior, la data de 18 aprilie curent, controlul comun a fost aplicat și  asupra operațiunilor de import, reimport și tranzit.

Până astăzi, prin acest punct de trecere, au fost operate 97 de exporturi și 461 de importuri.

Controlul în comun în PTFS ”Cuciurgan-Pervomaisc” are menirea de a contribui la facilitarea traficului de mărfuri și unități de transport. Prin urmare, aplicarea unui singur filtru  de control la traversarea frontierei va favoriza stimularea operaţiunilor de export-import în regiune, în particular, prin reducerea considerabilă a timpului de control în vamă, a distanțelor de parcurs și respectiv, a cheltuielilor de transport.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner