Sport

Neymar, 6 ani de închisoare?

Magistratul spaniol care urma să-l judece pe Neymar pentru presupusele nereguli ale transferului său la FC Barcelona, a estimat că fotbalistul riscă până la şase ani de închisoare.

Atacantul brazilian, care joacă acum la PSG, părinţii săi, preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, şi predecesorul acestuia în fruntea clubului, Sandro Rosell, sunt în aşteptarea procesului în Spania, pentru infracţiunea de „înşelăciune” cu ocazia transferului lui Neymar la Barca în 2013.Bartomeu, Rosell şi Barca vor trebuie de asemenea să răspundă pentru infracţiunea de „înşelăciune”, la fel ca fostul club al lui Neymar în Brazilia, Santos, şi fostul preşedinte al acestuia, Odilio Rodrigues Filho. Cazul a fost declanşat de o plângere a grupului brazilian DIS, fost deţinător al unei părţi a drepturilor jucătorului, care s-a considerat lezat în această operaţiune.

Judecătorul Jose Maria Vazquez Honrubia a declarat miercuri că, potrivit acuzaţiei prezentate de DIS pentru „corupţie în afaceri” şi „înşelăciune”, „pedeapsa putând fi impusă în principiu (lui Neymar) ar putea fi de patru până la şase ani”, relevă o ordonanţă la care AFP a avut acces. Cum pedeapsa poate fi mai mare de cinci ani, în opinia lui Vazquez Honrubia este nevoie de trei judecători care să analizeze dosarul fotbalistului. El a sesizat deci camera penală a Audienţei Naţionale, instanţă care se ocupă de cazurile de o importanţă naţională sau internaţională.

În practică, decizia sa amână şi mai mult eventualul proces. În mai 2017, justiţia spaniolă a decis că Neymar trebuie judecat, însă nu a fost stabilită nicio dată pentru procesul său. Barca anunţase iniţial că transferul jucătorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justiţiei spaniole, el a costat în realitate cel puţin 83 de milioane.

DIS, care a încasat 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos, a estimat că Barca şi Neymar s-au aliat pentru a ascunde adevărata valoare a transferului. Parchetul a cerut doi ani de închisoare pentru Neymar. În depoziţia sa în faţa judecătorului, atacantul a afirmat că nu a făcut decât să joace fotbal şi a avut încredere oarbă în tatăl său, care-i este şi agent.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
« mart.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Publicitate ImpactTV.md, banner