Externe

Navele ”Maestro” și ”Candy” ard de 11 zile în largul Mării Negre

Incendiul care a curpins navele tanc de transport GPL – Maestro și Candy – în Marea Neagră, în timpul unui transfer ilegal de GPL între cele doua vase, nu poate fi stins a 11-a zi la rând, scrie TASS, citand date oferite de Rosmorrechflot.

„Focul continuă sa arda. Sunt patru focare pe Maestro și două pe Candy”, a declarat serviciul de presă al Rosmorrechflot, citat de TASS.

Pe nava Maestro nu se mai observa foc la exterior, dar arde in continuare zona compartimentelor interne ale navei. Ambele nave sunt situate în apele teritoriale ale Rusiei.

Incendiile pe navele Maestro și Candy, deținute de o companie turcească, au izbucnit pe 21 ianuarie în zona strâmtorii Kerci, în afara apelor teritoriale ale Ruseie. Conform datelor preliminare, incidentul a avut loc în timpul transferului ilegal de combustibil de pe o navă pe alta.

Echipajul celor două nave era constituit din 32 de marinari – cetățeni ai Indiei și Turciei, din care au reusit sa se salveze doar 12 persoane.

Ambele nave se află pe lista de sancțiuni a SUA din noiembrie 2018, fiind consemnate de autoritati ca participante la livrarile ilegale de combustibil către Siria pentru „regimul” președintelui Bashar al-Assad. Navele aparțin companiei turce Milenyum Denizcilik Gemi, care și ea se află și pe lista de sancțiuni americane.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Publicitate ImpactTV.md, banner