Social

Monica Babuc va discuta, la Kiev, despre limba de predare în școlile românești din Ucraina

Noua Lege a Educației din Ucraina și condițiile impuse minorităților naționale privind limba de studiere. Este unul din subiectele pe care le va discuta, la Kiev, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc în cadrul unei vizite care va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie.  

În timpul recentei vizite, la Chișinău, a premierului ucrainean, Volodimir Groisman, prim-ministrul moldovean, Pavel Filip a exprimat îngrijorarea Chișinăului în legătură cu noua legislație ucraineană privind educația. În context, Filip a menționat, atunci, că a primit asigurări din partea Kievului că drepturile minorităților etnice vor fi respectate.

Pavel Filip a mai declarat că înțelege interesul Kievului de a asigura învățământul în limba ucraineană în contextul războiului hibrid din regiune, dar a adăugat că discuțiile la acest subiect vor continua, inclusiv, în timpul vizitei, la Kiev, a ministrului Monica Babuc.

În cadrul vizitei, va fi semnat și un program de cooperare în domeniul culturii, care urmează să fie aprobat, astăzi, de Guvern.


Vizualizări: