Politic

Marcel Darie: Dorin Chirtoacă trebuie să îşi dea demisia, dacă îi pasă de banii Chişinăului!

„Primarul Dorin Chirtoacă trebuie să îşi dea demisia, dacă îi pasă de banii Chişinăului”. Declarația aparține preşedintelui Partidului Frontul Salvării Moldovei, Marcel Darie.

Politicianul spune că Dorin Chirtoacă trebuie taxat prin vot de locuitorii capitalei, pentru gestionarea proastă a orașului și caracatița PL-istă pe care a format-o la cârma Primăriei Chișinău. Așa că, formaţiunea pe care o conduce va participa la referendumul din 19 noiembrie.

„În ultimii ani, am prezentat numeroase probe care demonstrează că orașul este gestionat prost, motiv pentru care și degradează pe zi ce trece. Singurii care profită de pe urma acestei degradări sunt cei care fac parte din caracatița corupției, patronată de primar și partidul din care face parte. Mai mult, faptul că este învinuit în două dosare penale, pe fapte deosebit de grave de corupție și trafic de influență, îl lasă pe Dorin Chirtoacă fără dreptul moral să conducă capitala”, spune preşedintele Partidului Frontul Salvării Naţionale, Marcel Darie.

Politicianul dă asigurări că Frontul Salvării Moldovei va lupta pentru ca Chișinăul să nu ajungă în mâinile socialiştilor, dacă referendumul va lăsa Chișinăul fără primar.

„Capitala a fost, este și trebuie să rămână de dreapta. Important este ca, în scurt timp, la conducerea Chișinăului să vină un primar capabil să ne scoată din mocirla în care ne aflăm”, a adăugat Marcel Darie.

Amintim că locuitorii capitalei vor fi așteptați la urne pe 19 noiembrie, pentru a decide dacă vor sau nu să-l demită pe primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Cert este că Partidul Democrat, Partidul Liberal, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Unității Naționale și PPPDA au anunțar că vor boicota referendumul inițiat de PSRM.

Potrivit legii, primarul poate fi demis doar dacă pentru asta votează cel puţin acelaşi număr de persoane care l-au ales în funcţie, adică 163 de mii 570 de alegători. De precizat este că Dorin Chirtoacă este suspendat din funcţie. Primarul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent.

În acel dosar, edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.


Vizualizări: