Politic

Maia Sandu: Ar fi fost o situație foarte dramatică dacă socialiștii câștigau capitala

Ar fi fost, dacă nu o catastrofă, atunci o situație foarte dramatică, dacă socialiștii câștigau Chișinăul. De această părere este președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, exprimată în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. Potrivit ei, victoria lui Andrei Năstase trebuie să încurajeze forțele de opoziție astfel încât să aibă o șansă mult mai mare de câștig la toamnă.

„O să fim cu ochii pe primar și pe echipă pentru că suntem locuitori ai Chișinăului, pentru că noi am pus obrazul și suntem cu toții responsabili și vom avea grijă ca aceste angajamente să fie îndeplinite”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu spune că partidul pe care îl reprezintă este gata să pună umărul pentru a-l ajuta pe Andrei Năstase la conducerea Primăriei. „Am venit cu anumite solicitări în această campanie pentru ca Andrei Năstase să-și asume angajamente concrete pe educație și vom fi în special cu ochii pe educație și aici vom încerca să ne implicăm dacă nu prin oameni în echipă, cel puțin o să venim cu inițiative pentru noul primar și o să-l convingem să promoveze aceste inițiative”, a declarat politiciana.

Întrebată de ce nu a candidat la șefia Primăriei, Maia Sandu a menționat că PAS a ales unitatea forțelor antioligarhice proeuropene pentru că anul curent vor avea loc și alegeri parlamentare, care sunt foarte importante. „O să recunosc că dacă nu aveam aceste alegeri parlamentare, puteam avea și altă decizie la PAS. Decizia noastră a pornit strict de la contextul concret – avem de câștigat o victorie hotărâtoare în acest an la alegerile parlamentare, care este mult prea importantă ca să încercăm să facem competiție”, a spus lidera PAS. De asemenea, Maia Sandu a menționat că PAS a analizat varianta unui candidat din afară, care să vină din societatea civilă, dar a decis să susțină candidatura lui Andrei Năstase.

În opinia președintei PAS, voturile alegătorilor lui Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu au fost foarte importante în turul doi. Totodată, au contat voturile celor care în primul tur nu au ieșit la urne.

Recomandate

Curs valutar

Starea vremii

Știrea ta de impact

Trimite-ne știrea ta de impact pe email la redactia@impacttv.md
ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Publicitate ImpactTV.md, banner